> onze organisaties > mennonights (wmn)

MennoNights (WMN)

WMN wordt MennoNights! Het werd tijd voor verandering. De doelgroep en achterban van Werkgroep Midden Nederland bestaat al lang niet meer alleen uit jongeren in de regio midden Nederland. Deze nieuwe naam is een begin van allemaal nieuwe verfrissende updates. Wij hebben er dit seizoen weer veel zin in! Jullie ook?!

Wie zijn wij?
Wie ben ik? & Wie zijn wij? Dat zijn de dingen waar we over nadenken bij de MennoNights. We zijn een laagdrempelige jongerengroep voor jongeren tussen 16 t/m 30 jaar oud. In binnen- en buitenland gaan we op zoek naar wie we zijn. Ben jij geïnteresseerd in de Doopsgezinde denkwijze en de Doopsgezinde roots? Heb je zin in een goed gesprek met leeftijdsgenoten? Of heb je gewoon zin in (te) gekke spellen en om een weekend lang te lachen? Dan ben je bij MennoNights aan het goede adres!

Wat gaan we doen?
Ieder jaar kun je in november en met Hemelvaart met ons op reis. We snuiven wat cultuur op, ontmoeten nieuwe mensen en doen vooral heel veel vrolijke spellen en activiteiten. De naam 'MennoNights' zegt het eigenlijk al: We zijn een doopsgezinde groep en we gaan een paar nachtjes weg. We organiseren twee weekenden per jaar: in november en met Hemelvaart. Beide weekenden hebben een overkoepelend thema, aansluitend bij het jaarthema van het landelijke Doopsgezinde Jongerenwerk.  Het novemberweekend vindt plaats in Nederland en het Hemelvaartweekend vindt plaats in het buitenland. Op de zaterdagen bieden we ook een dagprogramma aan, voor de mensen die niet een heel weekend weg willen of kunnen. Uiteraard verkennen we op zaterdagavond het uitgaansleven van de stad die we bezoeken.

Bij de nieuwe werkwijze van MennoNights slapen we niet langer in kerken, maar gewoon in een bed. Met de aangescherpte veiligheidsregels is het namelijk in steeds minder kerken toegestaan om te overnachten. Op zondagochtend bezoeken we als vanouds de kerkdienst van de dichtstbijzijnde Doopsgezinde gemeente. We nodigen de gemeenteleden en dominees van onze 'gastkerken' uit om op zaterdagavond met ons inhoudelijke programma mee te doen.

Dit seizoen:
In het kader van het thema 'Leef!' gaat MennoNights bezig met 'Hindernissen'. Leuke en minder leuke, verwachte en onverwachte hindernissen komen op je pad in het leven. De hindernissen komen letterlijk en figuurlijk op je pad tijdens de MennoNights van dit seizoen.

Contact
Voel je welkom en geef je op via mennonights@doopsgezind.nl. Volg ons ook op Facebook voor het laatste nieuws en een uitnodiging voor onze weekenden.

Bestuur

Voorzitter Marieke Leerink
Penningmeester Janneke Timmerman
Facilitair & administratie Hedwig Swart
Creatief brein Sjoukje Dijkstra
PR & Communicatie Janneke Leerink

Agenda

16-11-2019 17:00 uur Regioweekend | Lichtpuntjes (in de regio)
06-06-2020 13:30 uur Regioweekend | Lichtpuntjes (SamenEén, Giethoorn)
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl