> nieuws

Nieuws

 
4 april 2021

HOU VOL | Paaszondag

Een open graf, een verdwenen dode en een jongeman in een wit gewaad. Het paasverhaal is een eigenaardig verhaal. Luister maar eens naar wat Fulco erover te vertellen heeft. 


Pasen gaat over nieuwe moed en over dat God het er niet bij laat zitten. Dat de dood niet het laatste woord heeft, maar dat waar Jezus voor stond doorgaat. 

Ook buiten de kerk vieren mensen Pasen. Na de koude, donkere maanden verschijnt in de natuur ineens nieuw leven. Er komen knoppen aan de bomen, vlinders kruipen uit hun cocon, kuikentjes uit hun ei en de eerste lammetjes lopen alweer in de wei. Als je het bijna niet meer verwacht ontstaat toch weer nieuw leven. Er is altijd weer een nieuw begin. 

Rondom Pasen bestaan allerlei traditionele gebruiken. Het beschilderen en zoeken van eieren ken je vast wel, maar ken je ook het ‘notenschieten’? 

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Vandaag is het zondag en stoppen we even met tellen. De zondagen worden apart geteld. Vandaag is het de eerste zondag van de 40-dagentijd. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. Op de zondagen staan we stil bij Bijbelverhalen, waarin ‘volhouden’ ook een rol speelt. We nodigen je uit om de berichten van dit project te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.


 

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl