> nieuws

Nieuws

 
2 januari 2020

Onze nieuwe jongerenwerkers stellen zich voor

Sinds kort is het landelijke jeugdwerkteam aangevuld met drie nieuwe jongerenwerkers: Esther (rechts), Jildou (links) en Susan (onder). Jullie kunnen ze de komende tijd tegenkomen bij de landelijke activiteiten voor jeugd van 10 tot 16 jaar en de activiteiten voor de 16+ jeugd. Ze stellen zich kort aan jullie voor.

Esther:

Ik ben Esther van Hoeve, getrouwd met Martin van der Schans en moeder van Arnoud, Lieve en Gijsje (13-9) Ik ben werkzaam geweest in de ontwikkelingssamenwerking en de zorg. Nu voed ik puppy’s op voor het KNGF, ben actief bij vluchtelingenwerk als taalcoach, lid van het bestuur van de Arboretumkerk en sinds november jongerenwerker bij het ADS.

Sinds mijn 15de ben ik actief in het jeugdwerk in o.a. de kerk, asielzoekerscentra, Stichting Vrijzinnige Jongeren en sinds 2010 leiding van verschillende groepen in de Arboretumkerk. Op dit moment ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor het jongerenwerk.

Ik vind het leuk om faciliterend bezig te zijn en verschillende mensen met ideeën, ervaringen en vaardigheden samen te brengen. Met als  doel om samen leuke en inspirerende activiteiten  te organiseren die jongeren helpen om ‘geloven’ een plekje te geven en om zich ergens thuis te voelen in deze wereld. Ik geloof dat die behoefte om ons thuis te voelen van alle tijden is en van alle leeftijden. 

Jildou:

Ik ben Jildou de Jong, ik ben 24 jaar en ik woon in Groningen. Ik studeer in Groningen aan de pabo en zit in de laatste fase van mijn studie. Daarnaast werk ik al als invalleerkracht en loop ik stage in groep 3. 

Ik ga al sinds ik heel klein ben naar de Doopsgezinde kerk. Vanaf mijn vierde zat ik in Leeuwarden op de zondagsschool. Ik ben ook jaren mee geweest met de AKC. Later ben ik zondagsschoolleiding geworden. Inmiddels woon ik al drie jaar met heel veel plezier in de flatjes van de Doopsgezinden. 

Mijn affiniteit met het werken met kinderen en jongeren is groot: tijdens mijn opleiding heb ik met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar gewerkt. Ook heb ik leiding gegeven aan een lokale jongerenafdeling van een politieke partij. Als leerkracht probeer ik elk kind het gevoel te geven dat het gezien wordt, en dat het gewaardeerd wordt. De diepgang opzoeken in activiteiten die kinderen en jongeren aanspreken vind ik erg waardevol.

Susan: 

Ik ben Susan Appelman, 21 jaar en wonend in Heerhugowaard. Ik studeer op de Hogeschool Inholland te Delft, waar ik de studie Food Commerce and Technology volg. Ik zit nu in mijn derde jaar en momenteel loop ik stage. Mijn studie is breed georiënteerd. Zelf wil ik de richting opgaan van voedselverspilling tegengaan of nieuwe producten ontwikkelen. Het liefst een combinatie van beide.

Al vanaf jongs af ging ik mee met de AKC kampen. Eerst als deelnemer en nu als leiding. Als deelnemer heb ik kennis gemaakt met de regioweekenden. Hier ging ik als kind altijd met plezier heen. Toen ik de vacature voor jongerenmedewerker zag, was ik meteen enthousiast. Ik vind het leuk om activiteiten voor kinderen te organiseren en hoop hen met net zo een fijn gevoel naar huis te laten gaan als dat ik ging! 

Het landelijke team van jongerenwerkers staat onder leiding van Jeugdwerkcoordinator Joke van der Heide. Ze organiseren landelijke activiteiten voor jongeren t/m 30 jaar oud. Ze zijn ook lokaal inzetbaar wanneer daar vraag naar is. Heb je een goed idee, een vraag of een wens m.b.t. jeugd en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op met Joke door haar een mail te sturen naar joke.vanderheide@ads.nl


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl