> agenda

Agenda

 
18 januari 2020, 12:00 uur

Jongerenvredesweekend | 75 jaar vrijheid

Dopersduin, te Schoorl

‘Stel je voor er komt oorlog, en niemand gaat er naartoe.’- Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Europa begon. Tijdens het vredesweekend op Dopersduin is er voor jongeren van 15 t/m 30 jaar oud een programma om terug te kijken en vooruit te kijken. We laten ons licht schijnen op de jaren van duisternis. Wat is oorlog, wat is vrijheid en hoe gaan we daarmee om? 

Wat gaan we doen?
Op zaterdagmiddag is er een programma waarbij verschillende generaties met elkaar in gesprek gaan over het thema vrijheid. De deelnemers gaan in gesprek met Doopsgezinde broeders en zusters die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Onder leiding van ds. Carolien Cornelisse en Janneke Leerink worden er verhalen en ideeën uitgewisseld. Wat kunnen we leren van het verleden, wat nemen we mee voor de toekomst?

Nadat we afscheid hebben genomen van onze oudere broeders en zusters is het op zaterdagavond tijd om ons licht te laten schijnen  op de vrede. Over vrede moet je niet alleen praten, maar je moet het ook doen. Beeldend kunstenares Sjoukje Dijkstra neemt ons mee in haar lichtworkshop. 

Op zondagochtend is er een interactief programma over het leven in vrede en vrijheid  met jezelf en de wereld om je heen. Wie vrede heeft met zichzelf kan open staan voor vrede met anderen.

Wie, waar en wanneer?
- Jongeren van 15 t/m 30 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan dit jongerenvredesweekend.
- Het weekend vindt plaats op Dopersduin, te Schoorl.
- Het weekend start op 18 januari 2020 om 12.00 uur. We beginnen met een gezamenlijke lunch. Het programma met verschillende generaties duurt tot 16.00 uur. Het weekend is afgelopen op 19 januari 2020 om 13.00 uur.

Opgave en kosten
- Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen aan Joke van der Heide: joke.vanderheide@ads.nl
- Het weekend kost €30,- p.p. De kosten mogen natuurlijk nooit een probleem zijn. Is dat wel het geval? Laat het dan even weten aan Joke van der Heide.


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl