> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie

Dopersduin, Schoorl

Op 9 en 10 maart is de kinderconferentie in Dopersduin over de rechten van het kind. Dieuwertje Blok komt de conferentie openen en er zijn hele leuke, interessante workshops te doen. Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Geef je dan snel op. Je kunt je nog aanmelden tot 1 maart.

Rechten van het kind

Over de hele wereld leven kinderen, in heel verschillende omstandigheden. Toch hebben die kinderen allemaal dezelfde rechten. Deze 10 kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Welke zijn dat en waarom zijn ze er eigenlijk? En worden die wel overal nageleefd? Wat betekenen die rechten als je in Nederland woont en wat is het verschil met kinderen in andere landen? En horen er bij die rechten eigenlijk ook plichten? 

Dieuwertje Blok

De Kinderconferentie wordt geopend door Dieuwertje Blok. Zij is bij kinderen (en volwassenen) met name bekend als de presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Daarnaast zet Dieuwertje Blok zich op verschillende manieren in voor het verbeteren van de positie van kinderen, onder meer als ambassadeur van Simavi.

Workshops

Tijdens de conferentie is er van alles te doen. Je leert de rechten van het kind kennen bij het spel van Ankelien. Je kunt een huis bouwen met Radboud, yoga doen met Jet en Body Percussion met Sherwin. Met Ria maak je je eigen fotostrip en de avondsluiting is met Essemie. Kortom: er is voor iedereen iets leuks te doen.

De Kinderconferentie van Doopsgezind WereldWerk vindt plaats op 9 en 10 maart in Dopersduin (Schoorl) en staat open voor alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool (ongeveer 8 t/m 12 jaar). De eigen bijdrage per deelnemer is € 25,-. Meer informatie, programma en aanmelden: klik hier. 


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl