> agenda

Agenda

 
9 maart 2019, 11:00 uur

Kinderconferentie | rechten van het kind'

Dopersduin, Schoorl

Over de hele wereld leven kinderen, in heel verschillende omstandigheden. Toch hebben die kinderen allemaal dezelfde rechten. Deze 10 kinderrechten zijn vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Welke zijn dat en waarom zijn ze er eigenlijk? En worden die wel overal nageleefd? Wat betekenen die rechten als je in Nederland woont en wat is het verschil met kinderen in andere landen? Zit er een recht bij dat wel weer weg kan, of moet er juist eentje bij? Wat zijn de basisvoorwaarden voor kinderen om een fijn leven te hebben? En horen er bij die rechten eigenlijk ook plichten? 

Op de tweedaagse conferentie gaan de deelnemers met deze en andere vragen aan de slag. Daarbij wordt gekeken naar wat de kinderen zelf belangrijk vinden en waar zij zelf in hun omgeving een verschil kunnen maken. Het thema wordt verkend in workshops waarin hoofd, hart én handen aan het werk worden gezet. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte voor spel en ontspanning, een film of een tof avondspel. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken!

De conferentie begint op zaterdag 9 maart om 11:00 uur en duurt tot en met de lunch op zondag, waarbij ook ouders van harte welkom zijn en wat meer te zien en te horen krijgen over wat de kinderen in het weekend hebben gedaan/gemaakt. Dit keer is de conferentie alleen voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool (groep 5 t/m 8), dus voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar. De conferentie vindt plaats op Dopersduin. De eigen bijdrage per deelnemer is € 25,-.

Over het programma lichten we de komende tijd online tipjes van de sluier op. Dus houdt de website goed in de gaten!

Klik hier om je aan te melden voor de kinderconferentie.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl