Nieuws

 
 
23 oktober 2018

Effe luisteren!

In deze rubriek kiest iemand een nummer dat voor hem of haar iets speciaals betekent en waar jij echt effe naar moet luisteren. Dit keer de keuze van Remie Wijkstra: het franstalige nummer 'Papatoui' van Stromae.

Dit nummer gaat over de afwezigheid van een vader en dat wordt in de clip mooi uitgebeeld door middel van een pop die een vader voorstelt. Toen ik dat zag, riep dat nogal veel gevoelens bij me op. Net als Stromae ben ik praktisch opgegroeid zonder vader. Ik heb enkel een paar vage herinneringen vanuit mijn kleutertijd aan hem. Stromae ontmoette die van hem maar enkele keren. Hoewel ik niet beter weet dan dat zo is, besef ik af en toe wel dat ik een vader gemist heb toen ik opgroeide.

Ik leerde het nummer kennen doordat het een hit was. Ik vond het een goed nummer, maar spreek geen woord Frans dus het had verder niet zoveel betekenis voor me. De clip van het nummer kwam daarentegen goed binnen bij mij. Toen ben ik gaan uitzoeken waar het werkelijk over ging en is het een belangrijk nummer voor mij geworden.

Bekijk en beluister het nummer hieronder:


Terug
Meer informatie Facebook   Twitter
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl