Nieuws

 
 
2 november 2017

Stel je voor...

Bauke-Tjeerd Kikstra werkt, volgt een studie, sport, is AKC-leiding, bestuurslid bij Menno’s Global Village en leiding van de jeugdgroep in Leeuwarden. Een druk leven dus, maar dat vindt hij helemaal niet erg. “Het voelt absoluut niet als een straf.”

“Drie jaar geleden werd ik daarom jeugdleiding. Na het wereldcongres werd ik gevraagd in het toen net opgerichte Menno’s Global Village, dat was een heel leuke mogelijkheid om te ontdekken wat er binnen de doopsgezinden wereldwijd mogelijk is. Na jarenlang als deelnemer mee te zijn geweest op AKC-kampen, hoopte ik natuurlijk dat ik leiding zou worden. En sinds twee jaar mag ik mee als leiding op zeilkamp."

"Het is eigenlijk gewoon heel leuk om zoveel te doen. Het voelt niet als moeten, maar als mogen. Het is een soort hobby, want ik beleef er veel plezier aan. En het geeft een stukje voldoening. Je leert ook heel veel mensen kennen. Het grootste gedeelte van mijn vriendengroep bestaat uit doopsgezinden."

"Wat ik heel mooi vind aan de doopsgezinden is dat ieder zichzelf mag zijn en zijn geloof op zijn eigen manier mag beleven. Tijdens een AKC-kamp merk ik dat heel erg, je kan jezelf tijdens zo’n week niet voor gek zetten, want je kan jezelf zijn. De kampen zijn er allereerst op gericht om met elkaar een leuke week te hebben, in plaats van leren zeilen of surfen. Op mijn eerste kamp als deelnemer voelde ik mij daardoor gelijk thuis en dat is niet weggegaan. Dat thuis voelen probeer ik nu door te geven aan de deelnemers."

"Ondanks dat iedereen anders mag zijn en is staan doopsgezinden samen heel sterk."

"Bij Menno’s Global Village zitten we met acht mensen in het bestuur die allemaal heel verschillend zijn en verschillende visies hebben, maar samen maken we er wel iets heel moois van. Tijdens het wereldcongres heb ik gemerkt hoe het is om met andere culturen in contact te komen en in gesprek te gaan over het doopsgezinde geloof. Want er zijn grote verschillen tussen alle culturen, maar die zijn heel interessant om over na te denken. En het gekke is dat die op een of andere manier toch hetzelfde geloof delen."

"Ik vind het mooi om te ontdekken wat geloof werkelijk is voor mij, te ontdekken wat mijn manier is. Ik wil er een eigen weg in vinden. De deelnemers van de jeugdgroep geef ik ook mee dat ze hun eigen pad moeten gaan. Ik leer ze niet één manier van geloven. Ik laat ze zien wat doopsgezind zijn is: door het over verhalen uit de bijbel te hebben, maar ook door over AKC, Regioweekend en andere activiteiten te vertellen."


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl