Nieuws

 
 
27 juli 2017

Effe luisteren!

In deze rubriek kiest iemand een nummer dat voor hem of haar iets speciaals betekent en waar jij echt effe naar moet luisteren. Vandaag de keuze van Anna Brüsewitz: 'Mooi', van de in 2013 overleden Maarten van Roozendaal.

'Meestal luister ik naar de vrolijke tonen van afrobeat, waarbij het vooral om de muziek en klank gaat. Maar als ik denk aan een lied wat me echt raakt, is het ‘Mooi’ van Maarten van Roozendaal, een pessimist, een chagrijn, een woordkunstenaar. Hij zingt uit volle borst over wat hij prachtig vindt aan de wereld en dat hij dankbaar is dat hij er mag zijn. Hij meent het. Hij voelt het. Hij zingt terwijl hij een sigaret rookt, met de tranen in zijn ogen.'

'Ooit was ik bij een concert van hem en ik zat op de derde rij. Roken mocht niet in dat theater, maar inmiddels had ik dit lied op YouTube al zo vaak bekeken dat ik het erbij kon denken. Vijf minuten lang stroomden de tranen over mijn wangen terwijl hij me onderspuugde en zijn geluk en dankbaarheid mijn lijf in pompte. Ik kan me heel erg vinden in zijn pessismisme en weemoed, maar deze vorm van dankbaarheid voelt onwennig goed. Om te janken zo mooi.

Bekijk het nummer hieronder.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl