Nieuws

 
 
8 mei 2017

De dag van… Andrea

Andrea Wieffering is de nieuwe jeugdwerker van de doopsgezinde gemeente Haarlem. Op haar tweede werkdag ontmoette ze het ‘kader’ ofwel de 18+-groep die de tieners van jongerenhuis Sneel aanstuurt.

14.00 uur Ik spring op de fiets richting station Amstel. Ik reis met de trein naar Haarlem, gelukkig is er een goede verbinding via Amsterdam Centraal. Om 14.45 uur sta ik binnen bij Sneel en piep ik nog even de kerk binnen om laptop en telefoon op te halen.

15.15 uur Jonna Becker, mijn voorganger, vertelt hoe zij haar werk bij Sneel heeft ingericht: drie dagen per week op locatie en voornamelijk op vrijdag lange uren maken. Op vrijdag is Sneel open vanaf drie uur en kunnen de tieners al naar binnen voor hulp bij huiswerk, een kletspraatje of een gezellig spelletje, waarna er vanaf zes uur een voorbereid programma is. Om tien uur gaan de tieners naar huis en evalueert het kader onder het genot van een biertje even na. Ik zie dat wel zitten!

16.15 uur Jonna vertrekt en ik heb de tijd om mijn interview voor te bereiden met iemand van het gemeenteblad om mij voor te stellen aan de Doopsgezinde Gemeente Haarlem. Ik zet even koffie en denk na over wat ik van belang vind om te vertellen. Ook lees ik me in in de stukken die Laura Hoogcarspel, mijn collega, mij allemaal gemaild heeft.

17.15 uur Ik word geïnterviewd. De hoofdvragen zijn: wie ben je, waar kom je vandaan en wat kom je hier doen? Dat laatste had ik niet voorbereid en vond ik een leuke vraag. Wat kom ik eigenlijk doen bij de Doopsgezinde Gemeente Haarlem? Wat kom ik doen bij Sneel? Ik denk dat ik jongeren graag een veilige plek wil bieden en dat ik heel graag verbinding tot stand breng. Zowel tussen jongeren onderling, als tussen jong en oud.

18.15 uur Pauze! Om 19.30 uur is er een vergadering met het Kader over het Giethoornkamp, dus ik heb even de tijd om te ontspannen en te eten. Ik heb lekker wat meegenomen, dus bij het lezen van een goed boek eet ik mijn maaltje op.

19.15 uur Ik vertrek naar ‘de overkant’ zoals de kerk wordt genoemd vanuit Sneel (en vice versa!). De jongeren zijn er nog niet en ik klets wat met koster Sjoerd over het Giethoornkamp. Hij is al 25 jaar koster in Haarlem en is vaak mee geweest. En bovenal weet hij veel over het reilen en zeilen in de kerk.

19.30 uur Het kader komt luidruchtig binnen, als iedereen zit met een kop koffie of thee kan de vergadering beginnen. Het kamp is zo goed als voorbereid. We overleggen over mijn rol: omdat de vorige jeugdwerkleider gestopt is, zijn alle taken al onderling verdeeld. Omdat ik de groepen nog niet zo goed ken, word ik ‘praatpaal’ tijdens het weekend en ben ik verantwoordelijk voor de dag-evaluaties.

21.30 uur De vergadering is afgelopen en nadat ik een kaderlid nog wat papieren heb gegeven, vertrek ik met een ander kaderlid richting het station: een lift! Wat prettig! En ook een gezamenlijke reis naar Amsterdam Centraal. Dat is een leuke afsluiting van de dag. Om 22.30 uur ben ik thuis. even uitpuffen, wat een leuke en intensieve dag!


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl